Leidekker Heerenveen

Bezit u een woning of bedrijfspand, of beheert u een monumentaal pand in Heerenveen waar u een leistenen dakbedekking op aan zou willen laten brengen? Hoewel Nederland voornamelijk een dakpannenland is, beginnen steeds meer mensen de uitstraling en andere voordelen van leistenen opnieuw te ontdekken. Een oud, monumentaal pand, zoals een kerk, ziet er met dakpannen toch minder mooi en authentiek uit dan met een op ambachtelijke wijze aangebracht leien dak.

Zoekt u voor uw pand in Heerenveen een ervaren leidekker, kies dan voor de dienstverlening van Leidekkersbedrijf Marcel Hendriks. Deze vakman zit al in het leidekkersvak sinds 1992 en mag een ware specialist op dit gebied genoemd worden. Zowel voor het leidekken zelf als voor bijbehorend lood-, koper- en zinkwerk kunt u bij ons terecht. Marcel Hendriks is de leidekker die u in Heerenveen maximaal laat profiteren van de unieke eigenschappen en uitstraling van een goed aangebrachte dakbedekking van leistenen.

 

Marcel Hendriks, de ervaren leidekker voor uw pand in Heerenveen

We noemden al de authentieke uitstraling van een op ambachtelijke wijze aangebracht leien dak. Het woord ambachtelijk is daarbij echter wel van belang. Leidekken is een waar ambacht te noemen. Om het goed te doen is de nodige ervaring vereist. Het is daarom raadzaam om te kiezen voor een ervaren leidekker voor uw pand in Heerenveen, een bedrijf dat leidekken als specialisme heeft. Een gewoon dakdekkersbedrijf dat leidekken er eventjes bij doet, kan een onbevredigend resultaat opleveren. U geeft dan een hoop geld uit, maar krijgt niet het resultaat waar u op hoopte.

Leidekkersbedrijf Marcel Hendriks is ervaren is het aanbrengen van leistenen in diverse technieken. De techniek waar hij het meest voor wordt gevraagd als leidekker voor klanten in Heerenveen en omstreken is de zogenoemde dubbele maasdekking. In Nederland is deze vorm van leidekken populair omdat wij in een nat en winderig klimaat leven. Valt er onverhoopt een leisteen van het dak, dan is uw dak nog geheel dicht door de dubbele dekking. De dubbele maasdekking gebruikt leistenen die allemaal hetzelfde formaat hebben.

Dit geldt ook voor de sjabloondekking, met het verschil dat de stenen hier niet dubbel worden geplaatst.

Voor sommige panden is de Oud Duitse dekking ook mooi, bijvoorbeeld op sommige kerktorens. Hierbij worden de grote leistenen onderop geplaatst en de kleinere boven, wat een levendig effect oplevert.

 

Op onze website kunt u voorbeelden bekijken van hoe de verschillende technieken eruit zien die Marcel Hendriks als uw leidekker in Heerenveen kan toepassen.

Meer informatie of een vrijblijvende offerte?

Leidekkersbedrijf Marcel Hendriks wordt vaak benaderd voor de restauratie van daken van monumentale panden. Maar wij worden ook ingezet voor dakrenovatie en nieuwbouw bij woningen en bedrijfspanden. Wat voor pand u ook bezit, beheert of laat bouwen, zoekt u een ervaren leidekker voor uw pand in Heerenveen, neemt u dan contact met ons op.

Leidekkersbedrijf Marcel Hendriks is de specialist die u zoekt als u hoogwaardig en perfect aangebracht leisteen op uw dak wilt.