Koper en zink

Een dak van kwaliteit

Marcel Hendriks Leidekkersbedrijf biedt koperen en zinken daken aan van een hoge kwaliteit. Kijk gerust verder naar onze projecten.

R

Koper

R

Zink

Koper

Koper is als materiaal ook in de hedendaagse samenleving niet weg te denken. Koper is in veel variantie toe te passen zoals: staf, strip, waterleidingbuis, gelegeerd band, platen en banen voor koperen dakbedekking. Een zeer goed bestendig bouwmateriaal en erg mooi te combineren met leisteen.

Groene kleur

De vorming van de oxidehuid, als reactie tussen luchtvochtigheid, zuurstof en al dan niet agressieve stoffen in de lucht doen op het blanke koper langzaam een gelijkmatige bruine kleur ontstaan.

Bij dakhellingen zal de beschermlaag steeds verder verkleuren totdat uiteindelijk het gehele vlak de voor koper typische groene kleur bereikt heeft

U kunt tegenwoordig ook gelijk over een gepatineerde koperkleur beschikken.

Zink

Zink is duurzaam in het gebruik. Ook na jaren heeft het nog steeds dezelfde eigenschappen. Het is heel goed verwerkbaar en repareerbaar. Bovendien behoeft het geen milieubelastende beschermlagen om de tand des tijds te kunnen doorstaan.

Zinken goten

Franeker staandevels

Amsterdam staande fels